Benodigdheden

200 gram witte broodmix van Allergento

100 gram Finax witte broodmix

7 gram gedroogde gist

150 gram lauw warme lactose vrije melk

125 gram lauw warm water

3 snufjes zout (Allergento broodmix bevat al zout)

1 theelepel psylliumvezels (poeder)

Voor de topping

circa 200 a 300 gram geraspte kaas

1 fijn gesneden grote ui

eventueel: chilivlokken en gedroogde peterselie

Bereidingswijze

  1. Meng de gedroogde gist met de melk en laat 5 minuten staan
  2. Meng in een kom de rest van de droge ingrediënten, en voeg het water en het gistmengsel toe
  3. Mix met een handmixer in een paar minuten tot een mooi beslagdeeg, en doe het deegbeslag in een spuitzak
  4. Neem een bakplaat bekleed met bakpapier en knip een grote punt van de spuitzak
  5. Spuit voor 2 kruiers de buitenlijnen (zie onderstaande video) en spuit ze daarna vol met deegbeslag tot alles bedekt is.
  6. Bestrooi de helft van de geraspte kaas over de bodems en daarop de ui en eindig met de rest van de kaas. Strooi de kruiden eroverheen
  7. Verwarm de oven 5 minuten op 50 C en zet uit. Leg een schaaltje water onderin de oven. Schuif de bakplaat in de oven en laat rustig rijzen voor 30 minuten
  8. Haal de plaat eruit, en verwarm de oven op 220 C voor 15 minuten
  9. Spuit de kruiers in met water en bak ze met stoom (zie hier hoe je dat doet https://glutenvrijgenietenmetouafae.nl/hoe-bak-ik-met-stoom/) en bak de kruiers in ongeveer 20 minuten goudbruin
  10. Na het bakken leg je ze op een rooster en bedek je ze met een schone theedoek. Zo worden ze heerlijk zacht. Deze kruiers zijn de volgende dag ook nog heerlijk zacht!

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten